Dagelijkse omzet afsluiten FAQs

Gewijzigd op Mon, 19 Feb 2024 om 02:04 PM

Kan ik betalingen toevoegen aan dagen die al gesloten zijn?

Nee, je kunt alleen betalingen toevoegen aan verstreken dagen tot de dag die gesloten is. Als je een korting of een toeslag wilt toevoegen aan een boeking met gedeeltelijke of volledige omzet sluiting, wordt de korting toegepast op de open dagen van de reservering, en de toeslag wordt geregistreerd voor de dag dat je de toeslag toepast.

Sluit ik een dag of een periode?

Als je een dag sluit, worden alle dagen in het systeem tot die dag gesloten. Je kunt geen periode sluiten, alleen individuele dagen. Alle reserveringen die in die "gesloten dag" vallen, worden beïnvloed door de sluiting (gedeeltelijk of volledig), wat betekent dat je de omzet voor deze dag niet kunt toevoegen/wijzigen. Daarom is de functionaliteit het sluiten van "dagelijkse" omzet.

Kan ik een boeking naar een andere kamer verplaatsen nadat een dag gesloten is?

Nee, zowel slepen & neerzetten als kamers wisselen in het scherm met reserveringsdetails zijn uitgeschakeld zodra een dag in de boeking gesloten is.

Werkt de toerekeningsbasis boekhouding met onze boekhoudkoppelingen?

De boekhoudkoppelingen werken nog steeds op basis van facturen of kasboeken. Omzet per dag wordt niet naar de boekhoudsystemen gepusht tot het gefactureerd is.

Kan ik het sluiten van een dag ongedaan maken?

Nee, zodra een dag gesloten is, kan het niet heropend of ongedaan gemaakt worden.

Hoe gaat RoomRaccoon om met POS-omzet na middernacht?

RoomRaccoon heeft een aanpasbare instelling, toegankelijk via je accountinstellingen, die je in staat stelt de afsluittijd voor POS-omzettoewijzing voor elke dag te definiëren. De omzet die na deze gespecificeerde tijd wordt geregistreerd, wordt toegewezen aan de volgende dag. Deze instelling is van toepassing op alle POS-systemen die geïntegreerd zijn met RoomRaccoon, wat consistentie garandeert ongeacht de POS-aanbieder (ervan uitgaande dat de aanbieder deel uitmaakt van RoomRaccoon's marktplaats). Om deze instelling te benaderen en aan te passen, ga naar de 'Instellingen' sectie van je RoomRaccoon account. Let op dat deze optie alleen zichtbaar en toepasbaar is als je een POS-systeem aangesloten hebt.

Is het mogelijk om het tariefplan te wijzigen nadat een of meer dagen gesloten zijn?

Nee, het wijzigen van tariefplannen is niet toegestaan zodra een dag van de boeking gesloten is.

Kan ik de stadsbelasting overschrijven nadat een of meer dagen gesloten zijn?

Nee, het overschrijven van stadsbelasting is niet mogelijk zodra een of meer dagen gesloten zijn, aangezien deze belasting dagelijks door het systeem wordt berekend.

Hoe kan ik zien welke dag het account gesloten is in een reservering?

In een meerdaagse reservering worden gesloten dagen visueel aangegeven in de velden voor extra's en kortingen. Er worden tooltips en begeleiding geboden om eventuele niet-beschikbare functionaliteiten uit te leggen. Ga naar het Dashboard Dagelijkse Omzet Sluiten door te klikken op Rapporten [Module]>Dagelijkse Omzet [Tab]>Dagelijkse Omzet [Dashboard tab] om te zien welke dagen gesloten zijn en welke dagen nog gesloten moeten worden.