Hoe kan ik een betaalverzoek sturen

Gewijzigd op Fri, 09 Dec 2022 om 02:21 PM

Wanneer je RaccoonPay hebt geactiveerd kun je gemakkelijk een mail naar de gasten sturen waarbij je om de betaling vraagt.

Het activeren van het betaalverzoek

1. Ga links onderin naar het tandwiel en navigeer bovenin naar het tabje Document.

2. Scroll naar beneden tot je bent bij betaalverzoek en klik op nieuw document toevoegen.

3. Geef het document de juiste naam (dit zal namelijk ook het onderwerp van de email zijn).

4. Voeg eventueel een passende tekst toe en klik op opslaan.

Het betaalverzoek versturen

1. Open de reservering of voeg een nieuwe reservering toe.

2. Rechts onderin de pagina vind je de optie betalingen | Wanneer het betaalverzoek hebt geactiveerd en er een email adres aanwezig is, zie je hier ook de optie betaalverzoek.

3. Het openstaande bedrag wordt automatisch ingevuld maar je kunt eventueel ook een deelbetaling vragen. Vul het vakje met 0,00 in met het gewenste bedrag voor een deelbetaling.

4. Klik op de knop vraag betaling voor €... en je krijgt een pop-up in beeld met het voorgestelde mailadres en klik op verzenden.

Goed om te weten

Om een betaalverzoek te sturen moet de reservering voldoen aan de volgende eisen:

• Er moet een boeker in de reservering staan met een email adres (gast12345@ gast.nl is een fictief email adres).
  • Er moet een openstaand bedrag zijn in de reservering.
  • Wanneer het betaalverzoek verstuurd is, zal deze niet direct zichtbaar zijn in het RaccoonPay overzicht. Pas wanneer de gast betaald of de betaling afbreekt is dit zichtbaar in het RaccoonPay overzicht.
  • De nationaliteit en taal van de gast moeten worden toegevoegd tijdens het maken van een reservering, om ervoor te zorgen dat de nationaliteit gerelateerde betaalmethode beschikbaar is bij het betalen van een betaalverzoek.