Hoe Maak Je de Cache Leeg in Je Browser

Gewijzigd op Mon, 14 Nov 2022 om 01:56 PM

Web browsers slaan geschiedenis en data op om het gebruik te verbeteren voor toekomstige bezoeken aan dezelfde website, dit is cache.

Soms verhinderen gegevens die in de cache zijn opgeslagen het laden van actuele inhoud. Wanneer je de opgeslagen cache-gegevens verwijdert, kan de nieuwe versie worden opgehaald en dit geldt ook voor onze PMS-software die af en toe wordt bijgewerkt.

Cache bestanden bestaan meestal uit grotere bestanden zoals audio-, video- of flashbestanden. Cookies zijn gegevensbestanden die worden opgeslagen om gebruikersvoorkeuren en gegevens zoals logins te onthouden.

Hoe verwijder je Cache en Cookies.

Chrome

1. Klik op opties (3 puntjes rechtsbovenin) en ga naar geschiedenis.

1. Wis de browser data.

1. Kies de periode waarin je de gegevens wil verwijderen. Chrome geeft opties tussen 24 uur en altijd.

2. Klik op de cookies tab om logins, foto's en videos etc. te verwijderen.

Firefox

1. Klik op opties rechtsbovenin en klik op instellingen.

1. Klik op Privacy en beveiliging.

2. Scroll naar Cookies and websitegegevens en klik op gegevens wissen. Zorg dat het vinkje bij cookies en websitegegevens aan staat, en klik op wissen.

3. Klik in de pop-up op nu wissen.

(Zie het filmpje hieronder)

Goed om te weten

• Zet ook gebufferde webinhoud aan om ook je zoekgeschiedenis en alle afbeeldingen te wissen.

• Het wissen van cache helpt het laden van webpagina's zoals je RoomRaccoon PMS.

• Je cache wissen helpt ook bij de algemene prestatie die je laptop levert, als alles heel traag is kan het helpen om je cache te legen.