Google Analytics & tracking codes

Gewijzigd op Ma, 21 Nov, 2022 om 3:58 PM

Hoe gebruik je Google Analytics & tracking codes?

In de schermafbeelding hieronder zie je de drie verschillende codes om het boekingsgedrag van je gasten te volgen. Als je het niet ziet zitten om dit zelf in te stellen, raden wij aan een marketingbureau in te schakelen. Zij zijn gewend om deze codes te gebruiken en kunnen je helpen om het naar jouw wensen in te stellen.

Hoe gebruik je de tracking code en de e-commerce code?

Als je wilt volgen waar uw boekers naartoe gaan als ze jouw website hebben bezocht, kan je dat doen met Google Analytics. De tracking code volgt de bezoekers op je website en de e-commerce code volgt de boekingen inclusief het aantal geboekte kamers, waarde & reserveringsnummer.

Instellen van de tracking code

1. Klik op het tandwieltje linksonder.

2. Klik op het tabblad booking engine.

3. Rechts in het midden van de pagina vind je de optie tracking code.

4. Voeg hier je Google Analytics-trackingcode in.

Meer informatie over de tracking code en het instellen van Google Analytics hier.

Instellen van de e-commerce code

1. Klik op het tandwieltje linksonderin

2. Klik op het tabblad booking engine.

3. Rechts in het midden van de pagina vind je de optie e-commerce code.

4. Vul hier je Google Analytics e-commerce code in.

Meer informatie over de e-commerce code en hoe deze in te stellen in Google Analytics hier.

Hoe stel je een ga terug URL in?

1. De ga terug URL is een website waarnaar een gast wordt doorverwezen nadat hij een boeking via de booking engine heeft afgerond. Denk bijvoorbeeld aan een bedankpagina. Wanneer hij/zij op deze pagina terecht komt weet je dat de gast direct heeft geboekt. Heb je de booking engine ingesteld in meerdere talen? Zorg er dan voor dat je gasten per taal op de juiste pagina terecht komen door de juiste URL in te vullen bij de taal tabbladen bovenaan de pagina.

2. Klik op het tandwiel icoon links onder

3. Klik op het tabblad booking engine.

4. Rechts in het midden van de pagina vind je de optie ga terug URL.

5. Vul hier de website URL in waarnaar de gast moet worden doorgestuurd na het voltooien van een boeking.