Tweestapsverificatie (2FA) - Veelgestelde vragen

Gewijzigd op Do, 5 Sep om 2:41 PM

Hoe stel ik 2FA in?

Om je te helpen bij het inschakelen van 2FA, hebben we een uitgebreide guide opgesteld in ons Helpcentrum. Hoe Tweestapsverificatie (2FA) in te stellen op RoomRaccoon

Wat gebeurt er als ik mijn 2FA apparaat kwijtraak?

Als je je 2FA-apparaat kwijtraakt, heb je geen toegang meer tot je account. Om weer toegang te krijgen, kun je contact opnemen met ons customer support team om je te helpen.

We begrijpen dat dit tijdelijk ongemak kan veroorzaken, maar deze maatregel is cruciaal om de veiligheid van je account te waarborgen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Hoe verwijder ik 2FA van mijn RoomRaccoon account?

1.  In je RoomRaccoon account klik je op het Instellingen icoon in de onderste menubalk.

2. Klik in het bovenste submenu op Logins.

3. Klik onder het gedeelte Two-factor authenticatie op “Uitschakelen”.

Moet ik 2FA resetten als ik de app verwijder of een nieuwe telefoon gebruik?

Ja. Als je de app verwijdert of een nieuwe telefoon aanschaft, volg dan de stappen in het artikel waarnaar bovenaan dit artikel wordt verwezen om de app opnieuw te installeren.

Hoe zorg ik ervoor dat alle gebruikers in mijn RoomRaccoon account verplicht zijn 2FA te gebruiken?

Two-factor authenticatie is verplicht voor alle RoomRaccoon accounts en kan worden ingeschakeld door je accountbeheerder of door contact op te nemen met ons support team. Het wordt aanbevolen om je instellingen bij te werken zodat alle teamleden in je account two-factor authenticatie moeten gebruiken.

Welke landen worden ondersteund door 2FA?

Two-factor authenticatie met de Google Authenticator app wordt wereldwijd ondersteund.

Foutmelding verificatiecode: Dit lijkt niet juist

Als je een foutmelding "Dit lijkt niet juist" ziet na het invoeren van je verificatiecode, kan dit te maken hebben met de tijd die is ingesteld op je apparaat. Volg de onderstaande instructies voor Android, iOS of Google Authenticator om er zeker van te zijn dat je de juiste tijd op je apparaat of Google Authenticator app hebt.

Android

Samsung apparaten

1. Open de Samsung Instellingen app.

2. Selecteer Algemeen beheer.

3. Selecteer datum & tijd.

4. Tik om de schakelaar voor automatische datum en tijd in te schakelen. Als de schakelaar al is ingeschakeld, schakel hem dan uit en vervolgens weer in

Google apparaten

1. Open de Google Instellingen-app.

2. Selecteer Systeem.

3. Selecteer datum & tijd.

4. Tik om de schakelaar Automatisch instellen aan te zetten. Als de schakelaar al is ingeschakeld, schakel hem dan uit en vervolgens weer in.

iOS

1. Open de iPhone instellingen app.

2. Selecteer Algemeen.

3. Selecteer datum & tijd.

4. Tik om de schakelaar automatisch aan te zetten. Als de schakelaar al is ingeschakeld, schakel hem dan uit en vervolgens weer in.

Je zou nu je verificatiecodes moeten kunnen gebruiken.

Google Authenticator

1. Open de Google Authenticator app.

2. Tik rechtsboven op de menuknop (drie verticale stippen).

3. Selecteer Instellingen.

4. Selecteer tijdcorrectie voor codes.

5. Selecteer nu synchroniseren.

Op het volgende scherm verschijnt een bevestiging als de tijd is gesynchroniseerd. Je zou nu je verificatiecodes moeten kunnen gebruiken.