Fout kanaalbeheerder

Gewijzigd op Mon, 12 Dec 2022 om 03:03 PM

Help! Ik ontvang elke keer een e-mail met een channel manager error! Wat nu?

Het is belangrijk om te weten waar de error vandaan komt, het kan zijn door een wijziging vanuit het extranet van de OTA of doordat je niet langer meer werkt met het desbetreffende kanaal, hieronder vind je een paar voorbeelden en wat je moet doen.

Wil je de e-mails direct stopzetten? Dat kan!

1. Ga links onderin naar het tandwieltje en navigeer naar connectivity
2. Klik op het ontkoppel icoontje bij het kanaal waar de error vandaan komt! De koppeling wordt aan onze kant inactief gezet en wij zullen geen updates meer sturen naar het desbetreffende kanaal!

LET OP: Dit betekent niet dat het kanaal geen update meer naar RoomRaccoon kan sturen! Wordt er dus geboekt ontvang je nog steeds de reservering alleen sturen wij geen nieuwe beschikbaarheid update terug naar het kanaal!

Koppeling weer actief zetten?

1. Klik weer op het koppel icoontje
2. Ga naar tarieven & beschikbaarheid en navigeer naar bulk sync.
3. Pas de datum aan voor vandaag en 1 jaar vooruit; Klik op beschikbaarheid synchroniseren en klik op tarieven synchroniseren.

Belangrijk: Wanneer je de koppeling weer actief zet is het belangrijk om opnieuw je tarieven en beschikbaarheid te synchroniseren zodat jouw agenda weer synchroon loopt met de boekingskanalen!

Lees hier wat voorbeelden van verschillende errors

Booking.com Error

• Room not active (RoomID: 12345601)
RoomRaccoon stuurt een update voor alle actieve tarieven. Als een tarief niet meer actief is (ongeacht welke), neem dan contact op met RoomRaccoon zodat we de mapping kunnen bijwerken.

• Rate is not active (RateID: 234567091, RoomID:12345601)
Dit betekent dat de kamertype nog steeds actief is, maar dat de prijzen zijn verwijderd. Neem contact op met RoomRacccoon zodat wij je kunnen helpen de tarieven te reactiveren.

Expedia Error

• Inactive Rate Plan for Restriction or Rate Updated
RoomRaccoon stuurt tarieven door voor alle actieve tarieven. Als een tariefplan niet meer actief is, neem dan contact op met RoomRaccoon om de actieve tarieven terug te koppelen naar het kanaal.

• Net rate must be within the rate verification threshold
Dit betekent dat een prijs die door RoomRaccoon wordt verzonden buiten de prijsklasse van Expedia valt. Neem in dit geval contact op met je Expedia Account Manager zodat je de prijslimieten kunt aanpassen

Agoda Error

• Cannot set Full rate because Max Occupancy is 2
Log in op je Agoda Extranet account en werk het maximum aantal personen bij in elke kamertype zodat het overeenkomt met het aantal personen in RoomRaccoon.

• Room (RoomID) Does not Exist for Property (PropertyID)
Als de betreffende kamertype niet meer bestaat, neem dan contact op met RoomRaccoon zodat de mapping kan worden bijgewerkt. Als de categorie nog steeds bestaat, neem dan contact op met Agoda zodat deze opnieuw geactiveerd kan worden.

• Net rate must be within the rate min and max threshold
Dit betekent dat een prijs die door RoomRaccoon wordt verzonden buiten de prijsklasse van Agoda valt. Neem in dit geval contact op met je Agoda Account Manager zodat je de prijslimieten kunt aanpassen.