Boekhouding Rapportages

Gewijzigd op Mon, 14 Nov 2022 om 06:26 PM

De cijfers die je voor de boekhouding gebruikt, zijn de cijfers waarbij de BTW en de facturen zijn opgesplitst.

Om dit overzicht te krijgen:

1. Ga naar het Reserveringen tabblad vanuit de agendaweergave.

2. Selecteer een periode (let op, er is een limiet aan de download grootte, deze is maximaal 3 maanden)

3. Je kunt ervoor kiezen om alle reserveringen te bekijken, alleen de betaalde, niet betaalde of gedeeltelijk betaalde reserveringen.

1. Onderaan de pagina kan je kiezen welk rapport je wilt downloaden. De facturen geven het beste overzicht van de boekhoudkundige cijfers.

RoomRaccoon aan boekhoudsoftware koppelen

Door jouw RoomRaccoon-systeem te koppelen aan jouw boekhoudsoftware kunnen alle in RoomRaccoon gemaakte facturen direct worden doorgegeven aan je boekhoudpakket.

Alles wat jij factureert in RoomRaccoon wordt toegewezen aan de RoomRaccoon-grootboekrekening die overeenkomt met de grootboekrekening in het boekhoudpakket. Belangrijk om te weten is dat alleen gefactureerde bedragen zoals accommodatie, add-ons en toeristenbelasting worden doorgestuurd naar het boekhoudpakket. Deze posten worden in één keer overgezet naar het boekhoudpakket. Het is belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de volgende punten.

• Voor de add-ons moet het type grootboekrekening worden geselecteerd. Als het type niet is geselecteerd dan weet RoomRaccoon niet naar welke grootboekrekening de omzet moet worden doorgestuurd en dit zorgt voor foutmeldingen.

• Bij vooraf ingestelde add-ons kan het type standaard worden ingesteld, maar bij handmatige add-ons moet dit nog worden geselecteerd. Dit kan worden gedaan door op het uitklapmenu te klikken.

• Zorg ervoor dat er voor elke reservering een factuur is.

• RoomRaccoon heeft hier een vangnet voor door (in de meeste landen) altijd een factuur te genereren bij het uitchecken, zorg dus dat je reserveringen uitcheckt in het systeem! Zo blijft je administratie op orde.

• Het is niet verplicht, maar voor je eigen administratie is het verstandig om de betalingen vast te zetten op de juiste factuur. Zo komen de reserveringen niet op de debiteuren lijst.

• Dit kan je doen door op onderstaand icoontje te klikken en te selecteren welke factuur je aan deze betaling wilt koppelen.

Financiële rapportage

De financiële rapportage in RoomRaccoon is alleen zichtbaar voor mensen van wie de boekhoudsoftware is gekoppeld aan hun RoomRaccoon-systeem. Als er geen directe koppeling is tussen jouw specifieke boekhoudprogramma kan je op de knop naast de dagafsluiting klikken.

Alle omzet per maand kan worden gedownload als een Excel-bestand door te klikken op het download-icoontje naast de naam van de maand. Naast de omzet tonen wij ook het BTW bedrag en het saldo bedrag.