Het instellen van Upsell

Gewijzigd op Wed, 26 Jul 2023 om 10:20 AM

Wil je gemakkelijk extra inkomsten genereren voor je bedrijf? RaccoonUpsell is ons geautomatiseerde guest service menu dat aankomende gasten verschillende aanvullende diensten en kamer upgrades aanbiedt tijdens de online check-in, om hun verblijf te verbeteren.

Met RaccoonUpsell kun je van alles promoten en verkopen, van ontbijt en een fles wijn tot rondleidingen en spabehandelingen. Zodra je de upgrade hebt ontgrendeld, volg je de onderstaande stappen om upsell in te stellen.

6 Stappen om RaccoonUpsell in te stellen

Stap 1: Selecteer Add-Ons in de module ‘Mijn Accommodatie’

Klik op de module ‘Mijn Accommodatie’ in het navigatiemenu aan de linkerzijde. Selecteer vervolgens ‘Add-Ons’ in de bovenstaande tabbladen. Klik op de + ADD-ON knop om een nieuwe add-on aan te maken.

Stap 2: Vul de velden in om je add-on te beschrijven.

Wat betekent elke sectie?

? Naam: Geef de add-on een titel, bijvoorbeeld Ontbijtbuffet.

? Korte beschrijving: Schrijf een korte maar aantrekkelijke beschrijving om de add-on te promoten. Bijvoorbeeld: Heb je ontbijtplannen? Geniet van 8.00 tot 10.00 uur van een onbeperkt ontbijtbuffet in het Lime restaurant.

? Prijs: Er zijn twee velden om een prijs toe te voegen aan de add-on. De ‘Prijs’ is de standaardprijs voor de add-on die zichtbaar is in de booking engine als je ervoor kiest deze te activeren. De ‘Online C/I prijs’ is de prijs die tijdens het online inchecken in het RaccoonUpsell-menu verschijnt. Als de ‘Online C/I-prijs’ lager is dan de standaardprijs, wordt deze als korting weergegeven.

? Type: Wijs de add-on toe aan de relevante grootboekrekening.

? Upload een afbeelding: Een foto zegt meer dan duizend woorden. Upload een foto van je add-on om gasten te laten zien waar ze naar uit kunnen kijken. Het is belangrijk om een realistische foto te gebruiken om aan de verwachtingen te voldoen.

Stap 3: Selecteer de relevante vakjes

Vink de vakjes aan die belangrijk zijn voor de add-on in kwestie. Het is belangrijk om te weten dat de add-on die je aanmaakt ook boekbaar kan zijn in de booking engine en dat deze zichtbaar is in verschillende modules voor de relevante medewerkers.

Wat betekent ieder vakje?

? Belangrijk: Markeer een add-on als belangrijk waardoor dit opvalt in de reserveringen, zodat je deze niet vergeet. Gratis add-ons zoals “glutenvrij” en “late aankomst” zijn goede voorbeelden.

? Booking Engine: Vink het vakje booking engine aan om de add-on boekbaar te maken in de booking engine.

? Ontbijtlijst: Selecteer de ontbijtlijst waardoor de add-on in je ontbijtlijst verschijnt. Dit werkt goed voor gratis add-ons die dienen als aanvullende informatie, zoals 'veganistisch' of 'lactose-intolerant'.

? Housekeeping lijst: Door het inschakelen van de housekeeping lijst zal de add-on het housekeeping team van aanvullende informatie voorzien, zoals ‘extra handdoeken’ of ‘donzen kussens’.

? Upsell: Vink het vakje upsell aan om de add-on in RaccoonUpsell te activeren wanneer gasten online inchecken.

? Kosten per persoon: Vink het vakje aan om de add-on per persoon in rekening te brengen. De prijs wordt automatisch aangepast naar het aantal gasten. Een goed voorbeeld is ontbijt of een massage.

? Kosten per nacht: Vink het vakje aan om de add-on per nacht in rekening te brengen. De prijs wordt automatisch aangepast aan het aantal nachten. Een goed voorbeeld is ontbijt of een babybedje.

? Kosten per item: Vink het vakje aan zodat gasten tijdens hun verblijf meer dan één add-on kunnen boeken. Bijvoorbeeld een fiets of een fles wijn. Automatische inventarisatie voorkomt overboekingen.

PS: Vergeet niet om de add-on op te slaan nadat je alle relevante vakjes hebt ingeschakeld!

Stap 4: Kies add-ons en kamerupgrades in het tabblad Categorieën.

Navigeer naar het tabblad Categorieën in de module ‘Mijn Accommodatie’, selecteer een categorie en klik op ‘Details beheren’.

1. Add-ons

Selecteer Add-ons onder ‘overige informatie’.

Kamercategorieën kunnen verschillen in grootte en faciliteiten. Daarom kun je per kamercategorie beslissen welke add-ons je wilt aanprijzen via RaccoonUpsell. Selecteer de relevante add-ons en vergeet niet om dit op te slaan.

2. Kamer upgrades

Selecteer Upsell onder ‘overige informatie’.

Hier kun je, met RaccoonUpsell, selecteren welke kamercategorieën je wilt promoten als upgrades tijdens het online inchecken. Bepaal de aanvullende prijs (bovenop de initiële prijs) voor de kamerupgrade en schrijf een pakkende beschrijving waarin de voordelen worden benadrukt.

Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Stap 5: Activeer online check-in.

RaccoonUpsell werkt samen met onze online check-in software. Zorg ervoor dat je online inchecken instelt om het geautomatiseerde guest service menu te activeren.

Lees hier hoe je online check-in instelt.

TIP: Controleer RaccoonUpsell

Het is verstandig om je upsell-menu vooraf te controleren om er zeker van te zijn dat je alles correct hebt ingesteld, inclusief je beschrijvingen, prijzen en kamer upgrades. Een snelle manier om RaccoonUpsell te bekijken, is door naar een reservering te gaan en op het 'Online check-in openen' icoon te klikken in het gedeelte 'Gastgegevens'.

Stap 6: Start upselling!

Zodra je alle stappen hebt voltooid om RaccoonUpsell in te stellen kun je ontspannen toekijken hoe jouw inkomsten stijgen na elke afgeronde online check-in!

Een voorbeeld van RaccoonUpsell weergegeven tijdens het online inchecken in een desktopweergave.

Goed om te weten: RaccoonUpsell Rapportage

Je kunt de upsell resultaten volgen in de RaccoonUpsell module en zien welke add-ons de bestsellers zijn. Deze informatie kan helpen bij het kiezen van de juiste add-ons voor de juiste prijs.

• Bekijk het totale Upsell bedrag en filter op datum.

• Bekijk het totale aantal Upsell add-ons en filter op datum.

• Bekijk het totale aantal verkochte kamer upgrades en filter op datum.