Reserveringen en Boekers Importeren

Gewijzigd op Wed, 16 Aug 2023 om 10:25 AM

Je reserveringen en boekers importeren vanuit een andere software? Dat kan! Download de volgende excel bestanden en vul deze in:

Hoe importeer ik de boekers en reserveringen?

1. Download het bovengenoemde bestand door excel te selecteren

1. Kopieer en plak de gegevens of voer ze handmatig in de velden van het template in.

2. Het is belangrijk dat de gegevens precies zo worden aangeleverd zoals de sheet aangeeft, anders lukt de import niet! De oranje velden zijn verplicht voor de import!

3. Als je alles hebt ingevuld, stuur het bestand als CSV (niet xlsx) naar ons toe onder vermelding van Reserveringen/Boeker import.

Hoe vul ik het bestandje voor de boekers?

E-mail - Vul hier het email adres is. Zonder email adres wordt een boeker niet herkend, wanneer hij via jullie booking engine boekt.

Name - Achternaam

First name - Voornaam

Gender (m/v) - Vul m voor man in en v voor vrouw.

Company - Bedrijf

Telephone number - Telefoonnummer

Street - Straat

House number - Huisnummer

House number add - Toevoeging (bvb bij 22a hier "a" invullen)

Postal code - Postcode

City - Stad

Country - Land. Hier aub de internationale afkorting invoeren, dus voor Nederland NL, BelgiĆ« BE, etc.

Annotations - Opmerkingen

Language - Taal. Hier aub de internationale afkorting invoeren, dus voor Nederlands NL, Frans FR, etc.

Hoe vul ik het bestandje voor de reserveringen?

Reservation NR - Mag alleen uit cijfers bestaan. Geen letters, geen tekens.

RR Room Number - Moet met de kamernummers in RR overeenkomen. Mag alleen uit cijfers bestaan. Voor groepsreserveringen moeten de kamernummers door een komma en een spatie gescheiden worden. Voorbeeld: 101, 106, 210. Hou er rekening mee, dat het aantal personen dat je onder "occupancy" invult, dan voor elke kamer geldt. Het is niet mogelijk, om het aantal personen per kamer te specificeren.

Arrival Date / Last date of stay (C/0) - Aub dit format gebruiken: JJJJ-MM-DD

Guest Name - Voor- en achternaam gebruiken.

ETA - Verwachte aankomsttijd. Aub dit format gebruiken: UU:MM

Remarks - Opmerkingen.

Reservation Source - Vul hier in waar de reservering vandaan komt, bvb "Direct" of "Expedia". Let op: Het is niet nodig om reserveringen van booking.com te includeren!

Booker name - Voor- en achternaam invullen.

Booker e-mail - Aan hand van dit email adres wordt een boeker aan deze reservering toegevoegd. Belangrijk: Deze boeker moet al in het systeem staan. Heb je dus voor de reserveringimport geen boekerimport gedaan, werkt dit niet.

Reservation total price - Geef hier de prijs voor gehele reservering aan, incl. BTW, incl. inbegrepen add-ons, excl. toeristenbelasting en excl. bijkomende add-ons zoals schoonmaakkosten of een borg. Bijkomende kosten worden automatisch erboven op gerekend als ze in de prijstypes als arrangement excl. add-ons zijn ingesteld. Let op: Het is belangrijk de kolom "Occupancy" in te vullen, anders werkt dit niet. Je kunt een punt of een komma gebruiken, om decimalen te scheiden, maar gebruik geen tekens, om duizenden te scheiden. Dus 1000,20 en niet 1.000,20. Gebruik alleen een cijfer, geen euro-tekentje.

Reservation paid - Geef hier aan hoe veel van het totaalbedrag al is betaald. Je kunt een punt of een komma gebruiken, om decimalen te scheiden, maar gebruik geen tekens, om duizenden te scheiden. Dus 1000,20 en niet 1.000,20. Gebruik alleen een cijfer, geen euro-tekentje.

Occupancy - Geef hier het aantal personen aan.