Raccoonrev: Yield Regels Instellen

Gewijzigd op Sun, 26 Feb 2023 om 08:46 PM

Hebben jouw concurrenten hun tarieven verhoogd of verlaagd? Profiteer van deze informatie door yield regels in te stellen op basis van de prestaties van je concurrentie.

• Ga in het Tarieven en Beschikbaarheid overzicht met de muis over het bedrag naast concurrentie.

• Dit geeft je de minimum, maximum en gemiddelde hoeveelheid die je tarieven verschillen van die van je concurrenten.

• Klik op de regel met de percentages (deze percentages geven aan hoeveel jouw tarieven verschillen van je concurrenten), je krijgt dan een drop-down menu te zien.

• Hier kan je de gemiddelde tarieven per accommodatie zien, en de tarieven die jouw concurrenten per kamertype berekenen.

• Je kunt eenvoudig zien op welke dagen jouw concurrenten uitverkocht zijn.

• In het dashboard heb je een goed overzicht van de conversie van je booking engine.

• Het geeft je inzicht welke dagen en tijden populair zijn om boekingen te maken. Je kunt deze informatie in jouw voordeel gebruiken door de tarieven op de populaire dagen te verhogen!

Om yield regels in te stellen op basis van jouw concurrenten:

1. Open het tabblad Yield Management naast het overzicht Tarieven & beschikbaarheid.

2. Je kunt een reeds bestaande regel selecteren of klik op de groene knop + REGEL rechtsboven in het scherm.

3. Geef de regel een naam, bijvoorbeeld: Last-Minute Deal.

4. Selecteer bij welk percentage van beschikbaarheid je de actie wilt uitvoeren. Je kunt de Yield rule de tarieven laten aanpassen als er bijvoorbeeld tussen de 50% en 100% van de kamers nog beschikbaar zijn.

5. Kies of je dit wilt laten gelden voor de beschikbaarheid van een categorie of de totale beschikbaarheid van jouw accommodatie.

1. Je kunt ook specifieke kamertypes en tarieven selecteren door op de categorieën aan de rechterkant te klikken.

2. Je kunt vervolgens kiezen of je jouw tarieven wilt verhogen of verlagen als een van de concurrenten is uitverkocht of als ze allemaal zijn uitverkocht...

3. Of de gemiddelde tarieven van uw concurrent omhoog of omlaag gaan.

1. Stel het percentage in waarmee je jouw tarieven wilt verhogen of verlagen.

1. Klik op Opslaan.

Goed om te weten!

Ontdek meer over Yield Management hier!