Reserveringen en facturen koppelen

Gewijzigd op Tue, 13 Dec 2022 om 07:42 AM

Heb je een gast die wekelijks terugkomt en wil je dit gaat in een keer factureren? Dat kan door de reserveringen te koppelen aan elkaar!

1. Open de eerst volgende datum van de gast
2. Klik op het koppel icoontje van de reservering
3. Zoek de reservering op naam of reserveringsnummer, selecteer de reservering die je wilt koppelen en klik op opslaan

4. Je zult nu zien dat er een extra balk verschijnt met de andere datum van de reservering, wil je de prijstype aanpassen van de reservering? Open de reservering door erop de klikken en er zal een pop up van deze reservering verschijnen om eventuele aanpassingen te doen.

5. Nog een extra reservering toevoegen? Klik op '+ toevoegen' om nog een reservering er aan toe te voegen.
6. Je kunt de reservering aan het groene hoekje herkennen als een gekoppelde reservering.

7. Per ongeluk de verkeerde reservering gekoppeld? Ontkoppel de reservering!

De gekoppelde reserveringen moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

- Er mag geen betaling of factuur in de reservering staan die je wilt koppelen, betalingen kunnen alleen in de hoofdreservering geplaatst worden.

- De reservering kan gekoppeld worden aan reserveringen die geboekt zijn via een OTA ( Expedia en Booking bijv.) als de reservering die je probeert te koppelen gemaakt is via de Booking Engine of handmatig in de agenda is gezet. De "hoofd" reservering kan dus wel van een extern kanaal zijn, maar de "sub" reservering niet. Wanneer er wijzigingen zijn aan de kant van het OTA kanaal kunnen de reserveringen niet meer verwerkt worden.

- De reservering die je probeert te koppelen mag nog niet gekoppeld zijn aan andere reserveringen. Reservering A kan dus niet gekoppeld worden aan reservering B als reservering B al gekoppeld is aan reservering C. Je kunt wel vanuit reservering B een koppeling maken met reservering A.